لپه پلو با زیره ( کرمانی )

مواد لازم: 

گوشت چرخ شده 300 گرم 

پیاز متوسط یک عدد 

برنج 3 پیمانه 

لپه یک پیمانه 

زیره سیاه پودر نشده 2 تا 3 قاشق غذاخوری سر پر 

نمک- فلفل- زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه: 

اول از همه پیاز را با رنده ریز رنده کنید و به گوشت چرخ شده اضافه کنید ، نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و ورز بدین و قلقلی های یک اندازه تهیه کنید و داخل روغن سرخ کنید ( من همیشه میریزیم تو آب جوش میپیزه ) خواهرم سرخ میکنه. 

لپه را هم بذارین بپزه و برنج را آب کش کنید و در مراحل آخر آب کش کردن لپه پخته شده را به آن اضافه کنید. 

زیره را به برنج و لپه آب کش شده اضافه کنید. 

این مواد را با هم مخلوط کنید. 

 کف قابلمه را هر ته دیگی که دوست دارین بچینید و به ترتیب یک لایه برنج یک لایه گوشت قلقلی بریزید. 

روی برنج را کمی آب و روغن بریزید و دم کنی بذارین سر قابلمه و بذارین پلوی شما دم بکشه. 

اینم یک عکس از نمای نزدیک تر 

خیلی خوشمزه بود جاتون خالی الان دلم باز لپه پلو میخواد.

/ 24 نظر / 248 بازدید
نمایش نظرات قبلی
الي

الي عزيزم اين غذا رو با اين كه اين روزها حسابي شلوغم درست كردم خيلي خوشمزه بود[لبخند] ميدوني پنجشنبه اين هفته عروسيمه! يادت نره اون روز برام يه آرزوي خوب كني![قلب]

لاله

به به دستت درد نکنه الهام جوون چقدر خوب غذاهای جدید و سنتی ایران بهمون معرفی می کنی راستی رسیدن به خیر. پیش خواهر خوش گذشت؟؟ همیشه شاد ****

mohamamd

سلام خویین من لپه پلو خیلی دوست دارم دستتون درد نکنه زیره پلو هم من خوردم بدم نیومده اما نمیزارن تو خونه پیزای جدید درست کنم [ناراحت]

negin

دستت درد نکنه عزیزم. عالی به نظر می رسه. هر چند که من زیره دوست ندارم.[خجالت]

بهار

سلام.من کرمان زندگی میکنم ولی اصلا پلو با لپه ندارن بلکه فقط زیره وزعفران میریزند وگاهی اوقات گوشت را پخته همراه آب آن برنج را به صورت کته در می اورند ودر آخر زیره وزعفران میزنند.ویا در آب برنج زعفران ریخته وباز در آخر زیره روی برنج ریخته دم میکنند.البته دستور شما هم باید خوشمزه باشد.ببخشید که مداخله کردم.مرسی از اینکه دستورات جدید می گذارید[خجالت][گل]

شاپرک

دستت درد نکنه الی جون زیره از ادویه های مورد علاقه من هست .[ماچ]

لادن

من کرمانی هستم. مامان و مامان بزرگم این پلو رو درست می کردن. البته گوشت چرخ کرده-یا مرغ- رو همون اول کار با پیاز داغ سرخ می کردن. بعد هم لپه ها رو می پختن و پای مخلوط گوشت و لپه برنج می ریختن (یعنی بدون آبکش کردن). منم هنوز وقتی یه غذای ساده و سریع و خوش عطر می خوام همین رو درست می کنم -ما بهش می گیم دم پخت-. اینم بگم که ته چینهای سیب زمینی ات محشر شدن. عجب ایده ای! کنجد! در اولین فرصت امتحان می کنم:) ممنون

سروین

من کرمانی هستم ولی این پلو رو عمرا ندیدم و نشنیدم[نیشخند] ولی باش. زیره پلو یا تهجین مرغ با زیره خیلی کرمونی تره[پلک]

فاطمه

سلام واقعا دستتون درد نکنه. وبلاگ خیلی خوبی دارید. گفتید خواهرتون کرمان زندگی میکنه. میخواستم خواهش کنم اگه ممکنه طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی رو از ایشون بپرسید و در وبلاگتون قرار بدید. متشکرم

گلپری

شک نکن که این غذا کرمانیه چون اون قدیما توی خونه آقاجونم (خدا رحمتشون کنه) درست میکردن اما گوشتش رو قلقلی نمیکردن گوشت چرخ شده رو با پیاز سرخ میکردن یه کمی هم فلفل سیاه و دارچین و صد البته زیره سیاه محلی هم بهش اضافه میکردن ممنون که منو یاد کرمان انداختی یادش به خیر !!! راستی کرمان یه رستوران هست توی بولوار جمهوری روبروی خیابان هزارو یک شب - اسمش رو یادم نمیاد توی منوی غذاهاش کشک و قارچ بود از خواهرتون بپرسید دستورش رو بلد هستن