آشپزی با الی گولو

نان محلی
نویسنده : - ساعت ۸:٠٤ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱۳٩٠/٥/۱٩
 

سلام دوستان عزیزم

باز اومدم با یک نون خوشمزه و خیلی راحت دیگه . اصلا احتباج به فر نداره. خیلی هم سریع آماده میشه.

 

این نون خوشمزه را از وبلاگ ایده های زیبا شاپرک عزیز یاد گرفتم.

برای درست کردن نون بریم به ادامه مطلب


مواد لازم :

من تمام مواد را نصف کردم تو وبلاگ شاپرک جون همه چی 2 برابر این مقدار بود.

ماست معمولی  125 گرم

تخم مرغ نصف یک عدد

شکر نصف یک قاشق غذاخوری

بکین پادر نصف یک قاشق غذاخوری

نمک نصف یک قاشق مرباخوری

کره 50 گرم

آرد به میزان لازم

طرز تهیه :

تمام مواد باید به دمای محیط برسن . مقداری آرد را 2 بار الک کنید و کنار بگذارید.

نصف یک عدد تخم مرغ و کره نرم شده را خوب با هم مخلوط میکنیم. با قاشق این کار را انجام دهید احتیاج به همزن نیست.

ماست و شکر و بکین پادر و نمک را هم اضافه و با هم مخلوط کنید.

بعد آرد را اضافه کنید. تا آنجا که یک خمیر لطیف به دستتون بیاد که به دستتون نمیچسبه. خمیرش خیلی لطیف میشه دوستان. حواستون باشه که آرد را آخراش کم کم اضافه کنید که یک وقت به خاطر زیاد اضافه کردن آرد خمیرتون سفت نشه.

بعد روی خمیر را بپوشونید بذارین نیم ساعت استراحت کنه .

حالا یک سطح صاف را آرد پاشی کنید. چانه های به اندازه نارنگی از خمیر جدا کنید. اول این کار را کنید که همه چونه ها یک اندازه بشن. بعد یک چونه را روی سطح آرد پاشی شده بذارید و روی بقیه  چونه ها را با دستمال بپوشونید تا خشک نشن.

حالا با وردنه چونه ای که روی سطح آرد پاشی شده گذاشتید را پهن کنید به قطر حدود 2 میل . وقتی آرد پاشیده باشید خیلی راحت پهن میشه و به هر شکلی میخواین در میاد. من اول حواسم نبود آرد نزدم نمیتونستم گرد پهنش کنم !!!

حالا یک ماهیتابه بزرگ را بذارین سر گاز تا حسابی گرم شه با حرارت متوسط و خمیرتون را بندازین توش . روی خمیر بعد از چند ثانیه پر از حباب میشه .یک طرفش که پخت برش گردونین و بذارین اونورش هم برشته بشه. برای هر طرفش حدود یک دقیقه وقت لازمه. نکته مهم حرارت زیر ماهیتابه است که باید متوسط رو به کم باشه. اگه خیلی کم شد دوباره زیادش کنید .

شاپرک عزیز نونهاشو 2 قسمت کرده بود. یک قسمتشو تو روعن سرخ کرده بود. یعنی عین همین مراحل را طی کرده بود اما کف ماهیتابه را چرب کرده بود و نونها را توش سرخ کرده بود که خیلی هم نونهای خوشگلی شده بودن.

این مقدار مواد که من استفاده کردم به من 8 تا 9 نون به اندازه که می بینید داد.

امیدوارم درست کنید و لذتشو ببرین .

شاپرک عزیزم دست گلت درد نکنه