آشپزی با الی گولو

دلمه برگ مو ( شماره 1 )
نویسنده : - ساعت ۳:٢٠ ‎ب.ظ روز جمعه ۱۳٩٠/٢/۳٠
 

سلام دوستان مهربونم

تو این چند هفته چند بار دلمه برگ مو درست کردم یکی دو بارم بردم اداره با بچه ها خوردیم. خیلی دلمه خوشمزه ای است اما پیچیدنش وقت گیره. برای طرز تهیه از کتاب خانم منتظمی استفاده کردم.

 

 

برای طرز تهیه به ادامه مطلب مراجعه فرمائید.


مواد لازم:

برگ مو  نیم کیلو

گوشت چرخ کرده: ١ پیمانه

سبزی دلمه : ١ پیمانه ( تره- جعفری- شوید- نعناع- ترخون- پیازچه- مرزه ) لازم نیست حتما همه سبزیها را بریزین هر چی داشتین استفاده کنید.

برنج: ٢/١ پیمانه

پیاز سرخ کرده:  ٢ تا ٣ قاشق غذاخوری

آب لیمو: نصف استکان

شکر : ١ قاشق غذاخوری

رب در صورت تمایل نصف قاشق غذاخوری

روغن - نمک - فلفل و زردچوبه به میزان لازم.

 

طرز نهیه:

برنج را آب کش کنید کنار بگذارید

گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ تفت دهید زردچوبه را اضافه کنید ( اگه دوست داشتید رب را در این مرحله اضافه کنید و تفت بدهید.) کمی آب اضافه کنید و بذارید گوشت بپزد. برنج آب کش شده را با سبزی خرد شده اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید اگه دوست داشتین میتونید داخل این مایع کمی آب لیمو  وشکر بنا به ذائقتون هم اضافه کنید.

برای پیچیدن دلمه:

چوب ته برگها را بگیرید و آنها را بشوئید در ظرفی بچینید و مقداری آب طوری که روی برگها را بگیرد همراه با کمی نمک داخل ظرف میریزیم میگذاریم تا برگها یک دو جوش بزندو کمی نرم شود بعد داخل صافی میریزیم تا آب آن برود و خنک شود .

 

ته قابلمه را کمی روغن بریزید چند عدد برگ داخل آن بچینید . معمولا برگها یا خیلی کوچیکن یا خیلی شکاف دارن برای همین برگها را دو تا دو تا روی هم بچینید طوری که شکاف آنها گرفته شود و کمی از مایه دلمه وسط برگ میریزیم و اطراف برگ را روی هم میگذاریم و آن را محکم میپیچیم.

تصویر مرحله به مرحله پیچیدن برگها را براتون گذاشتم اما نکنه مهمش اینه که برگ ها را پشت و رو بذارین یعنی اون قسمت برگ که برجسته است باید مواد روش گذاشته بشه تو عکسای من برعکسه  تازه اونم اگه شف هانی پست برگ مو نمیذاشت و نمیگفت که برگاشو اشتباه پیچیده من متوجه اشتباهم نمیشدم

بعد از این مراحل دلمه ها را نزدیک هم و بدون فاصله داخل قابلمه چیده نصف لیوان آب و یک قاشق روغن مایع روی دلمه ها ریخته و یک بشقاب کوچک را روی دلمه ها دمر میکنیم و میذاریم دلمه بپزد. اگه با این مقدار آب نپخت باز هم کمی آب اضافه میکنیم..

در اواخر پخت آب لیمو و شکر را به دلخواه خودتون به دلمه ها اضافه کنید وقتی این سس جذب شد دلمه آماده است. دقت کنید که اگه چاشنی را زود بزنید دلمه ها سفت میشن.

دلمه برگ مو را میشه بدون شکر هم درست کرد اما من ملس دوست دارم. میشه گوچه سبز هسته گرفته را لابه لای دلمه ها گذاشت. سرد و گرم دلمه هر دو خوشمزه است.