آشپزی با الی گولو

کوفته برنجی
نویسنده : - ساعت ٩:٢٢ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱۳٩٠/۱/٢۱
 

سلام دوستان امیدوارم همگی خوب باشید، این کوفته برنجی را چند  وقت  پیش درست کردم که تا به حال هم درست نکرده بودم البته کوفته تبریزی درست کردم چند بار اما این دفعه دلم خواست که این کوفته را درست کنم. کلا الی گولو خیلی اهل کوفته و آش و آبگوشت نیست اما اگه باشه سر سفره میخوره به به هم میگه. در ضمن برای  دستورش  از کتاب خانم رزا منتظمی استفاده کردم. خدا رحمتشون کنه .

 


مواد لازم :

گوشت چرخ کرده: ٢٠٠ گرم

برنج ۴/١پیمانه

آرد نخودچی ۴/١ پیمانه

سبزی کوفته ( تره - جعفری- شبت- مرزه- نعنا- ترخون) ١٠٠ گرم ( من خشک استفاده کردم و کمتر ریختم )

تخم مرغ ١ عدد

لپه ۴/١ پیمانه

پیاز ٢ عدد

رب ١ تا ٢ قاشق

زرشک - گردوی خرد شده و آلو ( هر آلویی که دوست دارین) به میزان دلخواه

 

نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم

 

طرز تهیه :

گوشت کوفته را ٢ بار چرخ کنید ( کم چربی باشد ) و داخل غذاساز بریزید و یک چرخ بدهید ( این قسمت موجب میشه که کوفته شما وا نره )ترجیحا برنج خوش عطر و دانه ریز ) را در کمی آب و نمک بپزید تا کمی نرم شود. لپه را هم جداگانه بپزید. بعد گوشت و برنج و لپه و آرد و تخم مرغ و سبزی و نمک و فلفل و ادویه که دوست دارین ( من پودر سیر زدم ) را مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا کاملا چسبندگی پیدا کند من حدود ١٠ دقیقه ورز دادم .

پیازها را خلال کنید در روغن سرخ کنید رب و زردچوبه  را اضافه کنید تفت دهید و حدود ۵ لیوان آب اضافه کنید همراه با نمک و فلفل و بگذارید آب به جوش بیاید.

از مایه گلوله هایی به اندازه یک نارنگی درشت بردارید در دست فرم بدید وسطش را زرشک - گردو - آلو و حتی پیاز داغ بگذارید و داخل آب در حال جوش بندازید. در قابلمه را ببندید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد من داخل آب کوفته هم زرشک و آلو ریختم.

برای کوفته تبریزی من در قابلمه را نمیذارم چون بخاری که میکنه ممکنه موجب شه که کوفته عزیزم وا بره!!!! اما این کوفته ها خیلی کوچیکن طوریشون نمیشه. با مقدار موادی که من استفاده کردم ۵ تا کوفته به این اندازه درست کردم.

امیدوارم دوست داشته باشین.