آشپزی با الی گولو

آش گوجه فرنگی ( تبریز ) شماره 2
نویسنده : - ساعت ۱:۱۳ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۱۳٩۱/٥/٢٩
 

امشب هفدهمین سالگرد از دست دادن پدرم است . مرگ پدرم نزدیک غروب آفتاب اتفاق افتاد و الان که دارم این پستو میذارم یادمه که اون شب بعد از اینکه کمی خلوت شد خونمون  نصفه شب نشسته بودم رو تختم و داشتم فکر میکردم که خدا کنه خواب باشه همه اینا . در واقع تا لحظه آخر امید داشتم که پدرم چشمش را باز کنه و نمیتونستم بپذیرم که فوت کرده . درد بسیار بزرگی بود که بخشی از روحم را برای همیشه زخمی کرده . 
این آش را امشب به یاد پدر مرحوم و همینطور مادر بزرگ مرحومم که این آش را خیلی خوشمزه درست میکرد و پدرم خیلی دوست داشت درست کردم . یک مقداریشو دادم بیرون به این کارگرای خونه بغلی که دارن ساختمون سازی میکنن به امید این که صوابش برسه به روح پاک و بزرگوار پدرم

 

وبلاگ مرجع من وبلاگ دادلی دوزلی عزیزم  بود چون مادر بزرگ منم تبریزی بود و همین شکلی درست میکرد ولی من دقیق یادم نبود که چه موادی اضافه میکرد به آش .

قبلا هم این آش را درست کردم که دستورش با این آش کمی متفاوته اینجا میتونین اون دستور را هم ببینین 

طرز تهیه در ادامه مطلب ... 


مواد لازم : 

لپه یک پیمانه 

برنج نصف پیمانه 

بلغور گندم یا جو نصف پیمانه 

سبزی آش تره و جعفری به میزان مساوی ( من سبزی آشی که تو تهران میفروشن را استفاده میکنم همیشه . تره - جعفری - گشنیز و اسفناج ) 

آب مرغ یا گوشت یک لیتر 

گوجه فرنگی رنده شده یک کیلو 

آبغوره  نصف لیوان ( میتونین کمتر با بیشترش کنید ) 

مقادیر فراوانی فلفل ( یعنی من عاشق اینم که این آش تند باشه ) 

نعناع دو قاشق غذاخوری 

پیاز دو عدد درشت 

نمک و زردچوبه میزان لازم 

 

طرز تهیه: 

بلغور را بذارین چند ساعتی خیس بخوره بعد بذارین بپزه . لپه را هم یکی دو ساعت خیس کنید و وقتی بلغور نیم پز شد لپه ها را هم اضافه کنید . لپه ها که پختن برنج خیس شده را هم اضافه کنید. 

وقتی برنج پخت پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید من گوجه رنده داشتم تو فریزز و از اون استفاده کردم 

سبزی آش را هم اضافه کنید و بذارین آشتون جا بیفته . هر جا احساس کردین نیاز به آب داره بهش کمی آب جوش اضافه کنید .

پیازها را خلال کنید و سرخ کنید  و بهش زردچوبه اضافه کنید و داخل آش بریزین . مقداریش را هم برای روی آش نگه دارین . 

البته تو دستور اصلی این پیاز داغ داخل آش را ذکر نکرده بود اما من غیر ممکنه توی آشهام پیاز داغ با یک عالمه زردچوبه نریزم. 

2 قاشق نعناع خشک را هم در این مرحله به به آش اضافه کردم .

اون نصف لیوان آبغوره را هم در این مرحله اضافه کنید و بعد از اندازه کردن نمک و فلفل آش شما آماده است. 

نوش جان