آشپزی با الی گولو

خورش شیش انداز ( گیلانی )
نویسنده : - ساعت ۱٢:٥٦ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳٩۱/٤/۱٠
 

این خورشتو خیلی وقت پیش درست کردم فعلا عکسش خدمت شما تا دستورش را هم تو این هفته براتون بذارم. 

اگه گفتین از وبلاگ کی استفاده کردم ؟ 

خب الان میخوام دستورشو براتون تایپ کنم. وبلاگ هانیه عزیز وبلاگ مرجع من برای درست کردن این خورش بود. خیلی خوشمزه بود و خیلی دوست داشتم . دست گلش درد نکنه.

طرز تهیه در ادامه مطلب ....


اول از همه بگم که درست کردن این خورش خیلییییی راحته و سریع هم آماده میشه . تنوع غذایی خیلی خوبی هم  است . بهتون پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنید و قبل از توضیح دادنش بگم که من خودم طرفدار غذاهای ترش نیستم اما این خورش ترشش خوشمزه تره . من این دفعه درست کنم حتما اون رب آلوچه که هانی گفته بود را توش میزنم و حتما از رب انار ترش استفاده میکنم . رب انار من خیلی ترش نبود و وقتی داشتم میخوردم به این نتیجه رسیدم که دفعه بعد باید ترشی این خورشتو بیشتر کنم. 

مواد لازم: 

بادمجان 4 تا  5 عدد متوسط 

گردوی آسیاب شده 3 پیمانه 

پیاز یک عدد 

رب انار ترش! یک قاشق غذاخوری ( البته من بیشتر هم ریختم ولی ترشیش گفتم که کم بود ) 

رب گوجه نصف یک قاشق غذاخوری 

رب آلوچه نصف یک قاشق غذاخوری (تا حالا از این رب آلوچه های شمالی خوردین؟ واقعا ترش هستن . دل آدم بعد خوردنش قیلی ویلی میره خجالت)

نمک - فلفل به میزان لازم 

گلپر هم کمی ( من طعم گلپر را دوست ندارم و نزدم ) 

 

طرز تهیه : 

توی یک قابلمه گردوی آسیاب شده را بریزین همراه با 2 لیوان آب سرد به علاوه رب گوجه و رب آلوچه و رب انار و کمی زردچوبه و بذارین آهسته بجوشه و به روغن بیفته. گه گداری هم توش تیکه های یخ بندازین تا روغن گردو خوب در بیاد. 
من برای فسنجون همیشه گردو را تفت میدم اما تو این دستور هانی عزیز نگفته بود تفت بدیم و منم تفت ندادم اما فکر نمیکنم که اشکالی داشته باشه که عین فسنجون گردو را تفت بدیم  بعد روش آب سرد بریزیم و رب ها را بریزیم و بذاریم آهسته بجوشه و به روغن بیفته.

بادمجانها را هم پوست بکنید و مکعبی خرد کنید و بریزین توی آب نمک نیم ساعت بمونه تا تلخی بادمجان گرفته بشه ( میتونید هم نکنید این کار را . سلیقه ای است) بعد بادمجانها را بشورید تا شوریش گرفته بشه و بریزین داخل آب کش. 

اون یک عدد پیاز را هم که داشتین ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت تا طلایی و سبک بشه ،کمی زردچوبه بزنید، بعد بادمجانها را بهش اضافه کنید و بادمجانها را هم کمی تفت بدین. 

گردوها که به روغن افتاد بادمجان و پیاز را بهش اضافه کنید و بذارین خورشتتون جا بیفته و آبش اندازه بشه . آخر سر هم نمک - فلفل خورش را اندازه کنید اگه دوست داشتین بهش گلپر بزنید.

همین می بینید چقده راحته ؟

اینم یک استفاده دیگه از گردو توی خورش. برای من و مامان که خیلی جالب بود .

دست هانی عزیز هم درد نکنه  بابت این دستور خوشمزه. 

با پلو نوش جان کنید و جای منو هم خالی کنیدچشمک