آشپزی با الی گولو

کوفته شوید باقالا
نویسنده : - ساعت ٦:٤٠ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱۳٩۱/٢/۳۱
 

سلام ، چطورین خوبین دوستان؟

این کوفته را برای اولین بار درست کردم . کلا من خیلی اهل خوردن باقالی نیستم و مثلا باقلا پلو با مرغ یا گوشت یکی از غذاهایی است که تو خونه ما کم درست میشه و هر سال فصل باقالا که میشه من باقالای زیادی نمیخرم واسه فریز کردن. ولی این کوفته را به لحاظ تنوعی که تو دستورش هست درست کردم و از مزه اش هم خوشم آمد. برای دستور این کوفته از مجله خانم مینایی استفاده کردم. 


مواد لازم: 

برنج نصف پیمانه 

آلو خورشتی 20 عدد  

سبزی ( پاک و خرد شده ) 200 گرم ( من از  دو سه قاشق سبزی خشک استفاده کردم) 

سبزی شامل تره- جعفری- گشنیز - شنبلیله - ترخون و مرزه و شوید که من فقط 4 تای آخر را داشتم 

گوشت چرخ کرده 200 گرم 

باقلا سبز پخته شده 200 گرم ( کافیه 2 تا 3 دقیقه باقالی را در آب در حال جوش بریزید تا بجوشه بعد از این مدت بریزید توی آب کش و سریع داخل یک ظرف آب سرد خالیش کنید.) البته من این کارم نکردم. باقالی را بعد از 2 تا3 دقیقه پخت آب قابلمه را خالی کردم و شیر آب سرد را روش باز کردم و گذاشتم باقالی چند دقیقه توی آب سرد بمونه . به این روش میگن بلانچ کردن که من به روش الی گولویی درستش میکنم.خجالت

تخم مرغ 1 عدد 

پیاز داغ 4 تا 5 قاشق غذاخوری 

زردچوبه - نمک و فلفل به میزان لازم

زعفران آب کرده مقداری 

رب در صورت تمایل 1 تا 2 قاشق غذاخوری ( تو دستور اصلی رب نداشت اما من رب دوست دارم )

طرز تهیه :  

برنج را میذاریم با 1/5 پیمانه آب خیس بخوره با کمی نمک. بعد میذاریم روی حرارت تا آبش تبخیر شه . در حدی که کمی پخته بشه کافیه. 

در یک ظرف مناسب  گوشت-  نصف پیاز داغ - برنج - باقلا - تخم مرغ- سبزی خشک یا تازه - زردچوبه و نمک و فلفل و کمی آب زعفران میریزیم . 
اگه خواستین از سبزی تازه استفاده کنید سبزی در تابه ای به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت بدین تا آبش کشیده بشه.  

و با هم به خوبی مخلوط میکنیم و ورز میدیم تا این شکلی بشه

. این قسمت توی کوفته درست کردن خیلی مهمه. باید حسابی مواد را ورز بدین تا چسب لازم را پیدا کنن. گوشتتون نباید خیلی چرب باشه و در ضمن من گوشت چرخ شده را برای کوفته درست کردن همیشه میندازم تو خرد کن و چند بار چرخ میدم تا حسابی حالت چسبی پیدا کنه. ( نیم ساعتی هم این مواد را گذاشتم تو یخچال موند تا خوب خودش را بگیره.) البته خیلی هم این کار لازم نیست . من چون دفعه اولم بود باقالی میزدم تو مواد کوفته ترسیدم وا بره که اصلا اینطور نشد.

آلوها را هم از قبل شستیم و گذاشتیم تو آب خیس بخورن . زعفران هم که به اندازه لازم دم کردیم و کنار گذاشتیم. 

توی قابلمه مناسب ما بقی پیاز داغها را ریخته و بهش رب اضافه میکنیم و تفت میدیم . آلوهای خیس خورده را هم اضافه میکنیم .

پنج شش  پیمانه آب اضافه میکنیم و میذاریم آب به جوش بیاد . مقداری از آب زعفران را هم بهش اضافه میکنیم. 

مواد کوفته را به اندازه های مساوی تقسیم میکنم و توی دست شکل میدیم بهش. میتونید وسط کوفته ها پیاز داغ و آلو بذارین که من اینکارو نکردم. 

کوفته های آماده شده را دونه دونه در سس در حال جوش بندازین. مهمه که سس در حال جوش باشه وگرنه احتمال وا رفتن کوفته هست. 

اولش در قابلمه را نذارین و حرارت زیر قابلمه را کم نکنید بعد از 10 دقیقه حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بذارین تا کوفته ها بپزن. گه گداری هم کوفته ها را سر و ته کنید تا همه جاش یکسان به سس کوفته آغشته بشه. دقت کنید که آب کوفته کاملا تبخیر نشه و مقداری آب ته قابلمه باقی بمونه. 

کوفته های خوشگلتون را تو ظرف مورد نظر بچینید و با نان تازه و سبزی خوردن میل کنید . نوش جاااااان