آشپزی با الی گولو

کلم پلو شیرازی
نویسنده : - ساعت ٩:۳٥ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱۳٩٠/۱۱/٥
 

سلاااام دوستان 51521_544120_l_daisy.gif

امروز اومدم با دستور کلم پلو شیرازی که برای اولین بار درست کردم.البته قبلا تو شیراز خونه عموم خورده بودم و میدونستم که خیلی خوشمزست  204917_Jumpy.gif
برای طرز تهیه رفتم سراغ وبلاگ شاپرک عزیزم البته دوستان تو سفره ایرانی هم خیلی لطف کردن و برام طرز تهیه را توضیح داده بودن از همشون واقعا ممنونم 314317_j63oty.gif

بریم برای طرز تهیه ....


مواد لازم:

برنج 2 پیمانه

کلم قمری بزرگ 2 تا 3 عدد

سبزی شامل شامل ریحان ـ تره ـ جعفری ـ شوید ـ ترخون (کم) روی هم 250گرم پاک شده . (کلا مزه این پلو به همین سبزیهاست و خیلی مهمن) ولی ......

من تقلب کردم از سبزی پلویی استفاده کردم ولی توش یک کم ترخون خشک و ریحون خشک اضافه کردم! شیرازی های عزیز  ببخشین دیگه تو این سرما کی حوصله داره بره سبزی بخره من اونی که تو فریزر داشتیم را استفاده کردم.

گوشت چرخ شده 250 گرم

آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری

پیاز رنده شده متوسط یک عدد

زردچوبه 2 قاشق مرباخوری

نمک- فلفل به میزان لازم

آب لیمو چند قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

شاپرک عزیز خیلی خوب همه مراحل را توضیح داده من به روش تنبلانه خودم درست کردم 36217_128fs4765852.gif!

برنج را پاک کنید و  بشورید با 2 پیمانه و 140 سی سی آب همراه با کمی روغن و نمک بذارین بپزه . سبزیها را هم من تو همین مرحله اضافه کردم. کمی هم زردچوبه به آب برنجم اضافه کردم. برنج را در حدی میذارم پخته شه که آبش کشیده بشه.

کلم قمری ها را پوست بکنید و به صورت نواری باریک ببرید. کف ماهیتابه کمی روغن بریرید و کلم ها را بریزید توش و تفت بدین. کلا این مرحله خیلی بو داره. از کلم برگ خیلی بوی بیشتری داره ولی آخرش خیلی خوشمزه میشه .  من در ماهیتابه را هم گذاشتم تا کلمها هم تفت بخورن هم نرم بشن . آخر سر کمی نمک و فلفل و زردچوبه و 2 3 قاشق آب لیمو به کلم های نرم شده و تقریبا سرخ شده اضافه کردم و ریختمشون توی یک ظرف دیگه.

گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه و 2 قاشق آرد نخودچی خوب ورز بدین و باهاشون کوفته قلقلی درست کنید و توی همون ماهیتابه کمی روغن بریزید و کوفته قلقلی هاتون را سرخ کنید.

خب حالا همه مواد ما آماده است.

کف یک قابلمه دیگه را چرب کنید و کف آنرا کاهو بچینید بعد یک کفگیر برنج که آبش تقریبا تموم شده بریزید و کمی کلم قمری اضافه کنید این مرحله را تا آنجا ادامه بدین که کمی برنج و کلم باقی بمونه . کوفته قلقلی ها را وسط برنجتون بریزید و باقی برنج و کلم را روش پخش کنید . در قابلمه دمکنی بذارین و برای 10 دقیقه با حرارت تقریبا متوسط و 20 دقیقه هم با حرارت کمتر بذارین پلوی شما دم بکشه . به همین راحتی و خوشمزگی

ما که خیلی دوست داشتیم جای همگی خالی مرسی شاپرک گلم 842917_6asmnhy.gif