آشپزی با الی گولو

آش ترخینه کردی
نویسنده : - ساعت ٩:٥٢ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱۳٩٠/٩/۱٦
 

سلام دوستای گلم

اولا که جونم براتون بگه چند تا غذای خوشمزه برای اولین بار درست کرده بودم که همشون تو حافظه دوربینم بود و متاسفانه حافظه دوربینم دچار مشکل شد و نتونستم عکسامو بازیابی کنم و خیلی از این بابت غصه خوردم 621221_LaieA_011.gifحالا دیگه غصه هامو خوردم تموم شده رفته پی کارش!

2 هفته پیش رفتم تجریش برای اولین بار ترخینه خریدم باهاش سوپ درست کرده بودم از روی وبلاگ یکی از دوستای گلم که متاسفانه عکسش نابود شد حالا شما این آش ترخینه را داشته باشین فعلا که با بقایای ترخینه ها درست کردم.

برای دستور این آش از کتاب هنر آشپزی کردی اثر خانم لیلا کرد بچه استفاده کردم.

عکس ترخینه را برای مریم 84 عزیزم تو ادامه مطلب میذارم.

برای اطلاعات بیشتر در مورد ترخینه اینجا را کلیک کنید.

بریم به ادامه مطلب....


مواد لازم برای 4 تا 6 نفر

نخود 2/1 پیمانه

لوبیا قرمز 2/1 پیمانه

گوشت ماهیچه 300 گرم

پیاز داغ 4 قاشق سوپخوری

ترخینه 200 گرم

زعفران آب کرده 2 3 قاشق سوپخوری

نمک - فلفل سیاه  به میزان لازم

کره 2 قاشق سوپخوری

کشمش سیاه پلویی 2/1 پیمانه ( من استفاده نکردم)

گردوی خرد شده 1 پیمانه

 

طرز تهیه :

نخود را به مدت 24 ساعت بذارین خیس بخوره و بذارین بپزه. لوبیا قرمز را هم از یک شب قبل خیس کنید و بذارین بپزه. زمان پخت لوبیا و نخود با هم فرق میکنه نخود دیرپزه پس جدا جدا بپزین خیلی بهتره.

گوشت را با مقداری از پیاز داغ کره و فلفل سیاه درون قابلمه ریخته و مواد را با هم تفت بدین و بذارید گوشت بپزه. وقتی که گوشت پخت یا آنرا له کنید یا اینکه ریش ریش کنید.

ترخینه را بذارید داخل آب جوش و بذارین نیم ساعتی بمونه تا نرم بشه .

این عکس ترخینه است واسه مریم 84 عزیزم

اینم یک نمای دیگه !

من این ترخینه ها را کیلویی 3500 تومن خریدم. قبلا هم خیلی دیده بودم تو تجریش اما نمیدونستم باهاش چی میشه درست کرد!

بعد که نرم شد دیگه این قسمتشو از خودم در آوردم ! ریختم تو آبکش و زیر آب قشنگ شستمشون ! آخه من همیشه فکر میکردم شاید این ترخینه خیلی تمیز نباشه ولی خب من الان زنده هستم! پس خیالتون راحت باشه!

حالا همه مواد را با هم مخلوط کنید. حبوبات پخته شده گوشت ریش ریش شده همراه با آب گوشتی که ازش باقی مونده و ترخینه نرم شده ،و بذارین آشتون جا بیفته. مدام هم بهش سر بزنید و همش بزنید. آخر سر هم بهش نمک و زعفران آب کرده اضافه کنید.

راستی من کلا آش را با پیاز داغ و زردچوبه فراوون دوست دارم برای همین یک عالمه پیاز داغ زردچوبه ای هم علاوه بر دستور توی این آش ریختم.

وقتی آشتون پخت بریزید در ظرف مورد نظر و روش را با پیاز داغ و گردو و کشمش تزئین کنید. ( من کشمش نریختم چون دوست ندارم آش شیرین باشه )

کلا به عنوان کسی که برای اولین بار تو عمرش ترخینه خورده میتونم بگم که در مقایسه با آش رشته یا آش جو خیلی آش فوق العاده ای نیست. بالاخره ذائقه ها با هم فرق میکنه و من هم دوست دارم غذای شهرهای مختلف را امتحان کنم. دستور سوپش را هم به زودی میذارم براتون .

موفق باشید.