آشپزی با الی گولو

دمی لخلاخ ( بوشهری )
نویسنده : - ساعت ۸:۳٤ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱۳٩٠/٩/۳
 

سلام دوستان

دیگه حتما میدونید که من به غذاهای شهرهای مختلف ایران خیلی خیلی زیاد علاقه دارم. و دلم میخواد دستورات را از گوشه کنار ایران عزیزمون جمع کنم و تو وبلاگم بنویسم.

امروز اومدم با یک دستور جنوبی که البته توی یکی از مجله های سال گذشته ساناز و سانیا دیدمش و توی مجله این ماهشون هم دیدم این دستور هست اما با اسم ماهی میدم( جلوشم توضیح داده بود غذای سنتی جنوب). احتمالا جاهای مختلف جنوب اسمهای متفاوتی داره اما موادشون کاملا  عین همدیگه است. بازم خیلی خوشحال میشم دوستای گل جنوبیم بیان نظر بدن در موردش. من که خیلی طعمشو دوست داشتم و به نظرم دستور خیلی خوبیه برای استفاده از ماهی در سبد غذایی.

توضیح: لخلاخ از کلمه عربی لخلخه به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی خلیج همیشگی فارس گرفته شده و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولا این دمی را با ماهی هایی مثل هامور- سنگسر - سبیتی و سرخو تهیه میکنند. ( منبع مجله ساناز سانیا )


مواد لازم برای 4 نفر

برنج 4 پیمانه

فیله ماهی خرد شده 300 گرم

شوید خرد شده 300 گرم ( من ازشوید خشک استفاده کردم )

پیاز داغ سرخ شده 4/1 پیمانه

سیر کوبیده و تفت داده شده 5 6 حبه

گرد لیمو عمانی 1 قاشق چایخوری ( من یادم رفت بزنم )

زردچوبه - زعفران آب کرده به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه:

فیله ماهی ( من از ماهی تیلا پیا که از شهروند خریده بودم استفاده کردم ) را خرد کنید همراه با نمک و فلفل و مقداری زردچوبه و مقداری آب زعفران و کمی آب لیمو بذارین مزه دار بشه ( حدود نیم ساعت کافیه )

پیاز داغتون را که درست کردید سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید بعد ماهی مزه دار شده را بهش اضافه کنید و کمی تفت بدین. خیلی هم نزنید که ماهیتون له و لورده نشه.

برنج را با 5 پیمانه و 60 سی سی آب همراه با  کمی نمک و روغن بذارین بپزه و آبش کشیده بشه. ( من معمولا برای درست کردن پلوهای مخلوط از این روش استفاده میکنم و برنج را آب کش نمیکنم.)

وقتی آب برنج کشیده شد هر ته دیگی که دوست دارین کف قابلمه چرب شده بریزید. ما از قبل کمی برنج پخته داشتیم که من با یک قاشق ماست سفت و مقداری زعفران آب کرده و کمی دارچین ( اینم از آقای کفایی عزیز یاد گرفتم ) مخلوط کردم و کف قابلمه پهن کردم.

بعد به ترتیب یک لایه برنج یک لایه ماهی و مقداری شوید پاشیدم و مواد را به آهستگی مخلوط کردم. این مرحله را چند بار تکرار کردم و لایه آخر هم برنج سفید بود که یک گوشه اش مقداری زعفران آب کرده ریختم و گذاشتم برنجم با حرارت ملایم دم بکشه. بعدش هم بریزین تو دیس و اگه دوست داشتین تو این مرحله روش گرد لیمو عمانی هم بپاشید.

امیدوارم خوشتون بیاد.