آشپزی با الی گولو

آش چغندر ( غذای سنتی اراک )
نویسنده : - ساعت ٩:۳۱ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱۳٩٠/٩/۱
 

سلام به روی ماهتون 526113__plusfav__rvmp_b.gif

دوستان این آش را از روی دستور مجله ساناز و سانیا درست کردم از قرار یکی از آشهای سنتی شهر اراک است. من هر چی تو نت گشتم چیزی در این خصوص پیدا نکردم. حالا از شماها خواهش میکنم که اگه اراکی هستین یا اگه این آش رو تو اراک خوردین به من نظرتون را در موردش بگین.

کسایی که از کشف مزه های جدید خوششون میاد از  خوردن این آش لذت می برن. یک همسایه داریم ما اهل آشتیان هستن اونا هم یک آش دارن شبیه این آش اما توش رشته و برگ قیصی هم میریزن من خیلی از این آش خوشم میاد. خانم همسایه هم چند بار برای ما از این آش آورد. یادمه مامان بزرگ خدا بیامرزم  که طبقه پائین ما زندگی میکرد اصلا از این آش خوشش نمیامد و میگفت وااا مادر مگه آش هم قرمز میشه  !!! 822613_4hn6ct2.gif من میگفتم مامانی شما نخورین بیارینش واسه من728313_2j47l00.gif  بنده خدا هر وقت همسایمون براش این آشو میبرد میاورد واسه من. خدا رحمتش کنه خیلی مامان بزرگ با سلیقه ای داشتم طعم غذاهای خوشمزه ای که درست میکرد هیچوقت یادم نمیره. 

 

اینم یک مدل دیگه همین آش که تو ادامه مطلب در موردش توضیح میدم

خب بریم طرز تهیه را براتون توضیح بدم


مواد لازم:

نخود 1 و 2/1 پیمانه

برنج 3/2 پیمانه

چغندر پاک شده و خرد شده 500 گرم

کشک 1 و 2/1 پیمانه

پیاز داغ 3/1 پیمانه

زردچوبه - نمک - فلفل به میزان لازم

نعنا داغ برای تزئین

 

طرز تهیه:

نخود را از شب قبل بذارین خیس بشه در این فاصله هم چند بار آب آنرا عوض کنید. برنج را هم خیس کنید و کنار بذارید.

روز بعد آب نخود را خالی کنید و همراه هفت پیمانه آب بذارین بپزه وقتی که نخود پخت زردچوبه را در مقداری روغن تفت دهید و به همراه برنج - نیمی از پیاز داغ و نمک و فلفل به نخود اضافه کرده و بذارین آش پخته شود. سپس نیمی از مواد را در مخلوط کن ریخته و یک چرخ بدین و مجددا به آش برگردانید.

بعد چغندر خرد شده را به آش اضافه کرده و بذارین چغندرها بپزن . در این مرحله آشتون قرمز میشه. اگه میخواین این رنگی نشه چغندر را جدا گونه بپزین و بعد به آش اضافه کنید من این دفعه میخوام این روش را امتحان کنم.

وقتی چغندر پخت کشک را به آش اضافه کنید و روی حرارت قرار بدین بعد از 10 دقیقه از روی حرارت بردارین . آش شما آماده است. بریزید توی ظرف و روشو با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.

 جونم براتون بگه که آش دوم را یک کم متفاوت درست کردم . یعنی واسه اینکه آشم قرمز نشه لبوهاشو جداگانه پختم و وقتی آشم آماده شد خرد کردم و ریختم توش و یک کمی هم اسفناج خرد شده هم اواخر پخت ریختم توی آش به همین راحتی. این مدلیشم خیلی خوشمزه بود.