آشپزی با الی گولو

امگشت ( Emgeshshet ) غذای سنتی جنوب
نویسنده : - ساعت ۱٢:٢۸ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱۳٩٠/۸/٢٢
 

سلام دوستان

اولا که خدمتتون عرض کنم که امروز دارم این دستور را از محل کارم مینویسم و خیلی داره الان بهم خوش میگذره جای همگی خالی6021_LaieA_013.gif

دوما که مجله این ماه ساناز و سانیا یک عالمه غذای محلی داشت که من چند تاشو درست کردم اینم یکی از اوناست. این غذا مال جنوب کشوره امیدوارم جنوبی های عزیز به خونخواهی نیان سراغم آخه من نمیدونم چرا به جای استفاده از ماهی از تن ماهی استفاده کردن تو این دستور!!! 572121_LaieA_029.gif

امیدوارم دستورم درست باشه اگه اشکالی توش هست خوشحال میشم بهم بگید

این امگشت پلوی خوشمزه منه

 


مواد لازم :

برنج 2 پیمانه

رب گوجه 2 قاشق غذاخوری

تن ماهی یک قوطی ( در دستور اصلی دو قوطی بود )

گرد لیمو 1 قاشق سوپخوری ( من نزدم )

زیره پودر شده 1 قاشق چایخوری

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

پودر دارچین 1 قاشق چایخوری

تخم گشنیز ( پودر شده ) 2/1 قاشق چایخوری ( من نزدم )

گردو خرد شده 1 پیمانه

کشمش پاک شده و  شسته شده  1 پیمانه

سبزی 200 گرم ( شامل 170 گرم گشنیز - شنبلیله 30 گرم ) من از سبزی قلیه ماهی که از شهروند خریده بودم استفاده کردم فکر کنم همینا را داره توش !

سیر کوبیده شده 4 تا 5 حبه

پیاز یک عدد ( از خودم اضافه کردم)

زعفران سائیده شده و حل شده در آب جوش 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

اول از همه پیازها را خلال کنید و در روغن مایع سرخ کنید بعد سیر له شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. رب گوجه را اضافه و تفت دهید. زردچوبه - دارچین و زیره و فلفل سیاه را در این مرحله اضافه کنید و تفت بدین.

تن ماهی را 20 دقیقه طبق دستور روی قوطی بذارین که در آب بجوشه بعد بازش کنید و بریزید داخل مخلوط پیاز و سیر و رب گوجه  و تفت بدین . یک پیمانه گردوی خرد شده و کشمش را هم در این مرحله به موادتون اضافه کنید.

من 2 پیمانه برنجمو با 2 پیمانه و 160 سی سی آب و مقداری نمک و روغن گذاشتم که بپزه و آبش کشیده بشه. بعد کف یک قابلمه را روغن ریختم و برای ته دیگ نان لواش گذاشتم و به ترتیب یک لایه برنج یک لایه مواد و یک لایه سبزی ریختم  روش هم یک لایه برنج سفید و کمی زعفران حل شده در آب جوش ریختم و گذاشتم دم بکشه . من دیگه این مدلی که پلو درست میکنم روش روغن نمیدم اگه لازم داشته باشه کمی آب فقط استفاده میکنم.

این میشه امگشت که من خیلی هم دوست داشتم.

مریم گلی عزیزم که اهل جنوب کشوره تو یکی از کامنتا برام توضیح داده که این غذا با تشدید روی ش تلفظ میشه و امگشت یعنی پلو با سبزی در جنوب. خیلی ممنونم مریم جان

امیدوارم از این دستور خوشتون بیاد

 

الی گولو نوشت: من یک بار تو عمرم اومدم تو اداره یک دستور بذارم تو وبلاگم که اونم نشد ماشالله نه که سرعت نت در اداره در حد برق و باده نمیشد770620_dash2.gif عکسامو دانلود کنم!