آشپزی با الی گولو

آش یرتخلی yer tekh li ( غذای سنتی ارومیه )
نویسنده : - ساعت ٧:۱۸ ‎ب.ظ روز جمعه ۱۳٩٠/۸/٦
 

شب به خیر دوستان

امروز صبح جمعه که از خواب بیدار شدم دیدم به به بارون پائیزی داره ریز ریز میباره254220_viannen_84.gif  دلم آش خواست. رفتم سراغ مجله این ماه ساناز و سانیا و این آش را دیدم. جالبه تو اینترنت گشتم هیچی در موردش پیدا نکردم. فکر کنم من اولین کسی هستم که دارم دستورشو در دنیای نت میذارم 57021_LaieA_009.gifباریکلا به الی گولو!!!!

یک توضیح کوچولو در مورد این آش بدم:
این آش یکی از آش های محلی شهرستان ارومیه است و در لغت ترکی به معنی پاره پاره میباشد. مردم ارومیه این آش را زیاد درست میکنند و طعم آنرا دوست دارند. منم بار اولم بود خوردم خیلی خوشم آمد. دست مردم ارومیه درد نکنه با این غذاهای خوشمزشون 553816_5546.gif


مواد لازم برای 4 نفر

بلغور گندم یک پیمانه

برنج 4/1 پیمانه

کلم برگ سفید خرد شده 500 گرم

پیاز داغ 1 پیمانه ( من 3 تا پیاز بزرگ را سرخ کردم)

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

سبزی ( نعناع 50 گرم- جعفری 200 گرم) من گشنیز هم ریختم !نیشخند

نمک - فلفل - زردچوبه و نعناع داغ به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بلغور را پاک کنید و از شب قبل خیس کنید و چند بار هم آبش را عوض کنید. من از اونجا که یکدفعه تصمیم گرفتم این آشو درست کنم دیگه به خیس کردن بلغور نرسیدم.

بلغور را با هفت هشت لیوان آب بذارین بپزه ( در قابلمه را نذارین که سریع سر میره و گازتون کثیف میشه ) وقتی پخت برنج و کلم برگ خرد شده را اضافه کنید و بذارین این مواد با هم پخته شن. وقتی دیدین آش به لعاب افتاده سبزی آش را هم اضافه کنید. رب گوجه را در کمی روغن تفت بدین مقداری زردچوبه بهش اضافه کنید و داخل آش بریزید. از اینجا به بعد حدود نیم ساعت کافیه که آش آماده بشه. نمک و فلفل آش را اندازه کنید و بریزید داخل کاسه و روش را با پیاز داغ و نعنا داغی که توش زردچوبه زدین تزئین کنید.

من همه پیاز داغمو روی آش میدم همیشه و داخلش پیاز داغ نمیریزم چون به نظرم اینجوری مزه پیاز داغ بیشتر حفظ میشه. شما میتونین نصف پیاز داغ را داخل آش بریزید.

نوش جان مهربونای عزیزم 82616_692178wtdu5jnk8q.gif