آشپزی با الی گولو

کوفته تبریزی
نویسنده : - ساعت ۱۱:٢٠ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳٩٠/٧/۱٦
 

با درود خدمت دوستان گل خودم  208516_s353.gif  !!

امروز اومدم خدمتتون با دستور کوفته تبریزی. اول از همه بگم من یک رگ تبریزی دارم از طرف پدر و تا اونجا که یادمه مامان بزرگم کوفته تبریزی را اینطوری درست میکرد. اما من این دستور را از اون خدا بیامرز 650016_rose147.gifیاد نگرفتم بلکه در کلاس آشپزی اینجوری بهمون یاد دادن. دیروز هم من سرماخورده و بیحال بودم حوصله نداشتم که کوفته تبریزی اصل که بزرگه و وسطش پر از خوردنیهای خوشمزست درست کنم . دیگه شما ببخشین به بزرگی خودتون . سعی میکنم به زودی اون مدلیشم درست کنم بذارم براتون.

 

 

بریم که طرز تهیه را بگم براتون

 

 


مواد لازم :‌

گوشت چرخ کرده 2 پیمانه ( گوشت باید کم چربی باشد که کوفته وا نره )

برنج یک  پیمانه

لپه یک پیمانه

سیب زمینی متوسط یک عدد

سبزی معطر (جعفری مرزه- ترخون و  تره) ساطوری شده 1 پیمانه .میشه به جای این سبزیها فقط از تره استفاده کنید

تخم مرغ یک عدد

پیاز 3 عدد بزرگ ( خلال شده و سرخ شده )

زرشک و گردو به میزان دلخواه

نمک - فلفل- زعفران آب کرده به میزان لازم

 

طرز تهیه:

اولین نکته که باید بگم اینه که میزان مواد برای کوفته تبریزی اینطوریه که میزان گوشت باید 2 برابر مواد دیگه باشه. یعنی وقتی گوشت چرخ کرده 2 پیمانه است برنج و لپه باید هر کدوم یک پیمانه باشه

دومین نکته اینه که گوشتتون باید حتما کم چربی باشد.

سومین نکته دیگه هم که خیلی مهمه اینه وقتی همه مواد را مخلوط کردین باید حسابی با دست ورزشون بدین تا خوب چسبندگی پیدا کنه.

چهارمین نکته هم این که  سسی که کوفته را توش میندازین باید در حال جوش باشد 

و پنجمین نکته در قابلمه را نذارین البته این مال کوفته های خیلی بزرگه نه این کوفته های کوچولو که من درست کردم.

ششمین نکته که برای خوشمزه شدن کوفته واجبه اینه که از یک عالمهههه پیاز داغ و مقدار کافی زعفران  هم برای داخل کوفته هم برای سسش استفاده کنید.

این نکات را که رعایت کنین غیر ممکنه کوفتتون وا بره . خوشمزه نشه !

خب حالا طرز تهیه را میگم براتون

اول از همه گوشتتون را که بهتره دو بار  چرخ شده باشه  بریزید داخل یک دو سه یا خرد کن یا غذاساز و چند بار چرخ بدین بعد بریزینش داخل یک کاسه و بذارید کنار.( گوشت من یک بار چرخ شده بود )

لپه و برنج را بذارین جداگانه بپزه . برای برنج در حدی که میخواین اونو آبکش کنید کافیه. سیب زمینی را هم بذارین بپزه و بعد پختن رنده اش کنین.

تمام این مواد را همراه با سبزیهای معطر یک عدد تخم مرغ و نمک و فلفل و زعفران آب کرده و 3 تا 4 قاشق پیاز داغ داخل گوشت بریزید و یک دستکش روی دستتون بکشید و بیفتید به جون این مواد و حسابی ورزش بدین. من همیشه 15 دقیقه این کارو میکنم. فکر کنم قدیمها مواد کوفته را توی هاون میکوبیدن اما نمیدونم کوفته تبریزی را هم میکوبیدن یا نه ؟ ! من که ندیدم مامان بزرگم این کارو کنه اما یادمه مامانم واسه کوفته برنجی موادش را میکوبید.

حالا که موادتون حسابی با هم  مخلوط شدن باقیمانده پیاز داغ را داخل قابلمه بریزید همراه با یکی دو قاشق رب مقداری زعفران آب کرده و نمک و فلفل به میزان دلخواه و 6 7 لیوان آب و بذارین سس کوفته به جوش بیاد. اینجا اگه دلتون خواست میتونین زرشک و گردوی خرد شده به سس اضافه کنید.

این مقدار  موادی که من براتون گفتم به من 4 تا کوفته به سایزی که در عکس می بینید داد. موادتون را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و تو دستتون بهش شکل پرتقال بدین اگه دوست داشتین وسطش آلو زرشک گردو و پیاز داغ بذارین. بعد که کوفته شما شکل گرفت به آرامی بذارینش داخل سس در حال جوش. بعد بذارین کوفته هاتون با حرارت ملایم بپزن. اگه دفعه اولتونه دارین کوفته درست میکنین درشو نذارین که بخار در قابلمه نریزه روی کوفته ها و موجب شه کوفته شما وا بره. اما بعد یک دفعه درست کردن می بینید که در قابلمه را هم بذارین طوری نمیشه.

من کوفته بزرگ تبریزی را داخل تنظیف میپیچم و درست میکنم.اونم قول میدم به زودی درست کنم و بذارم براتون

در حین پخت گاهگاهی به آرومی کوفته را پشت و رو کنید و از سس کوفته روش بریزید تقریبا بعد از 2 ساعت سس کاملا غلیظ و خوشمزه ه ه ه ه میشه 193014_j61o95.gifو کوفته ها میپزن . موقع سرو کوفته ها را در یک ظرف بچینید و کمی از سس را روش بریزید و اگه سستون زیاد بود بریزید توی یک کاسه و بیارین سر سفره و توش نون سنگگ ترید کنید و میل کنید. یاد پدر عزیز و مادر بزرگم به خیر که وقتی سفره را پهن میکردیم کلی عشق داشتن که بشینن ترید آب کوفته  بخورن326719_hi5.gifخدا رحمتشون کنه .

اینم یک عکس دیگه

 

اینم آب کوفته خوشمزه

امیدوارم این دستور براتون مفید باشه.