آشپزی با الی گولو

نان کماج
نویسنده : - ساعت ۱٠:٥٦ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۳٩٠/٦/٧
 

سلام دوستان

امروز بعد از ظهر تصمیم گرفتم نون درست کردم بعد از گشتن تو اینترنت به یک دستور رسیدم که راستش خودم ازش خیلی راضی نبودم بعد درست کردنش چون که دور و بر نونم سفت و خشک شد و کلا اون چیزی که ازش انتظار داشتم در نیامد. اما خیلی هم بد نبود و داغش با پنیر خوشمزه میشه . خوشحال میشم اگه کسی دستور بهتری واسه این نون داره بهم یاد بده .


مواد لازم :

آرد شیرینی پزی  3 پیمانه

روغن مایع 4/1 پیمانه

تخم مرغ یک عدد

خمیر مایه یک قاشق مرباخوری ( البته من خمیر مایه فوری استفاده کردم )

آب ولرم 4/1 پیمانه

شیر ولرم یک پیمانه 

نمک نصف قاشق چایخوری

زرد چوبه نصف قاشق چایخوری

گردوی خرد شده و کنجد برای روی نان مقداری

زعفران آب کرده مقداری

 

طرز تهیه :

خمیر مایه فوری را داخل 4/1 پیمانه آب ولرم بریزید ( احتیاج به ماندن ندارد ) شاید واسه همین قسمتش نونم خوب نشد!

شیر ولرم را با زردچوبه مخلوط کنید و به این مایع اضافه کنید. روغن را هم اضافه کنید و هم بزنید.

فر را بذارین با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم بشه.

تخم مرغ را به آرد که 3 بار آنرا الک کرده اید اضافه کنید و با قاشق هم بزنید بعد آنرا به مایع شیر و خمیر مایه اضافه کنید و شروع به ورز دادن بکنید تا یک خمیر لطیف بدست بیاد. اگه خمیر به دستتون میچسبید بهش یک کم آرد اضافه کنید اگر سفت بود یک کم بهش شیر اضافه کنید. بعد که یک خمیر لطیف بدست آوردین روی خمیر را بپوشانید و بذارید تا یک ساعت بمونه ور بیاد. علامت ور آمدن خمیر اینه که حجمش 2 برابر شه و وقتی انگشتتون را توش فرو می کنید جای انگشتتون توش بمونه .

حالا ته ظرفی که میخواین خمیر را توش پهن کنید یک کم چرب کنید. خمیر را به صورت گرد به قطر یک سانت توش پهن کنید. روی خمیر را با برس کمی زعفران آب کرده بمالید و کمی کنجد و گردوی خرد کرده روش بپاشید و توی فری که از قبل با درجه 175 درجه سانتیگراد گرم کردین بذارین برای مدت 20 تا 30 دقیقه بمونه . اگه بعد از این مدت روی نان طلایی نشد 2 3 دقیقه حرارت بالای فر را روشن کنید تا روی نون طلایی شه . حواستون باشه عین نون من روش  نسوزه 874812_sad.gif

اینم روش من واسه درست کردن نان کماج امیدوارم که یک دستور بهتر بزودی پیدا کنم و براتون بذارم.