آشپزی با الی گولو

آش شله قلمکار
نویسنده : - ساعت ۸:٠٦ ‎ب.ظ روز جمعه ۱۳٩٠/٥/٢۸
 

سلام دوستان مهربونم

امروز سالگرد پدر عزیزمه . شانزده سال پیش دقیقا تو همین لحظات که من دارم این مطلب را مینویسم لحظه اذان مغرب پدر من بر اثر سکته فلبی فوت کردناراحت. خدا تمام پدرهایی که از دنیا رفتن را رحمت کنه و به اونایی که زنده هستن عمر طولانی و با عزت عطا کنه.

این آش را هم برای پدرم درست کردم و بین همسایه ها پخش کردم. البته یکی از دوستان هم ازم خواسته بود که این آش را آموزش بدم برای همین بین آش رشته و آش شله فلمکار ترجیح دادم اینو درست کنم .

برای دستور تهیه من از کتاب خانم رزامنتظمی استفاده کردم.

لطفا به ادامه مطلب مراجعه فرمائید.


مواد لازم:

سبزی آش ( تره - جعفری - شبت - گشنیز- اسفناج ) 5/1 کیلوگرم

نخود - لوبیا قرمز یا چیتی - عدس ( مجموعا به تساوی) 750 گرم

برنج یک لیوان 200 گرم

گوشت سردست بدون استخوان یک کیلو

پیاز سرخ کرده 4 تا 5 قاشق سوپخوری ( من خیلی بیشتر ریختم )

نمک - فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه :‌

حبوبات را از یک شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنرا عوض کنید تا نفخ آن از بین برود . حبوبات را بگذارید کاملا بپزد.اول نخود را بذارید بپزه وقتی نیم پز شده لوبیا را اضافه کنید وقتی لوبیا پخت عدس را بریزید نخود خیلی دیر پزه  و زمان بیشتری برای پخت لازم داره .گوشت را هم جداگانه همراه با یک عدد پیاز درشت بگذارید بپزد. وقتی گوشت پخت آنرا با گوشت کوب له کنید ( من ریش ریش کردم شما له کنید بهتر میشه ) . گوشت له شده و آب آنرا  همراه با نصفی از پیاز داغ و زردچوبه به حبوبات پخته شده اضافه کنید. برنج شسته شده را نیز به این مواد اضافه کنید وقتی برنج کاملا پخت سبزی آش را اضافه کنید و مرتب آش را هم میزنیم تا آش جا بیفتد. حرارت آش باید ملایم باشد تا ته نگیرد. این آش نسبت به آشهای دیگر کمی غلیظ تر است ( مثل حلیم)  و تقریبا باید تند باشد. روی آش را با یک عالمه پیاز داغ که با زردچوبه تفت دادین تزئین کنید.

امیدوارم دوست داشته باشین.